De mobila användarnas förväntningar 2009 vs 2011

För två år sen så genomförde Gomez en undersökning bland 1 000 mobila webbanvändare för att få en känsla om vilka förväntningar som fanns gällande prestandan på mobila webbar. En liknande undersökning utfördes även nyligen bland över 4 000 mobila webbanvändare världen över och detta är vad som hänt med förväntningarna de senaste två åren:

mobile-performance-2011-graph-1

Jag tycker att det är överraskande att så pass många förväntar sig en jämställd laddningstid som på sina ordinarie datorer. Visserligen har de mobila enheterna blivit väsentligt mycket bättre och wifi samt 3G finns tillgängligt överallt men förväntningar skjuter enligt mig lite väl i höjden.

mobile-performance-2011-graph-2

Från 20% till 74% inom två år är en helt enorm förändring. Keynotes mätningar visar att mobila webbplatser tar än idag mellan 8-10 sekunder att ladda vilket skapat riktigt bra förutsättningar för de företag som kan lösa prestandaproblemen.

mobile-performance-2011-graph-3

Allt färre verkar uppleva en problematik när de surfar in på mobila webbplatser. Att siffran är hela 57% är dock lite oroande.

mobile-performance-2011-graph-5

Förändringen i sig verkar inte vara speciellt stor men tänk dig själv att du har en handelsplats där nästan hälften av alla kunder inte återvänder. Rätt stort bortfall.

Allt som allt så kan man säga att det hänt lite de senaste två åren. Användarna har fått större förväntningar på mobila webbplatser och mindre tålamod. Kraven som sätts på dig som organisation blir att tillgängliggöra informationen som användarna söker efter oavsett vilken enhet de använder sig av. Tillfredställs inte dessa behov så kan bortfallet av kunder bli stort och synen på ditt varumärke försämras.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...