E-handelskunder nöjdare än de i fysisk butik!

Dagligen så genomförs det tusentals undersökningar för att fastställa vad som funkar respektive inte funkar i denna snabbt föränderliga och digitala värld. En av de mer intressanta undersökningar jag stött på kommer från Bazaarvoice där de fångar upp och undersöker hur social data påverkar e-handeln. En överraskande faktor som man bland annat kommit fram till är att kunder som köper via e-butiker generellt är mer nöjda med sitt köp än de kunder som handlar via fysiska butiker.

Dessutom är sannolikheten lika stor att en kund från en fysisk butik lämnar en digital kommentar/recension som en kund från den e-handeln.

Conversation_Index

Graf på sanningen

Hur kommer det sig?
En gissning är att köpare online har tillgång till mer oberoende information kring en tjänst eller produkt och får fler perspektiv än en köpare i en fysisk butik. Och detta borde anammas!

Lär er vad som gör era kunder via webben så nöjda och lyft in det till den fysiska butiken. Det kan vara att exponera oberoende material samt recensioner kring varor, tillåta kunder ge direkt feedback på produkter eller kanske skapa en app där kunder kan få upp social fakta kring olika produkter (i butiken).

Det finns massa att göra och bara en sak är säker, det digitala måste in i den fysiska butiken för att de begränsade möjligheter vi erbjuder ger inte kunden en optimal upplevelse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...