Entreprenörskap

12 lärdomar av Bill Gross liv som entreprenör #LeWeb11

Bill_Gross_Idealab_LeWeb

Bill Gross, grundare och CEO, på IdeaLab delade på Le Web med sig tolv lärdomar han plockat upp under sitt liv som entreprenör. Jag rekommenderar att ni tar en titt på hans keynote som finns lite längre ner. Räcker tiden inte så kommer här en sammanfattning om vad du som entreprenör bör tänka på för att lyckas med ditt företagande:

 1. Marknadskrafterna avgör - Försök att hitta en marknad med snabb expansion. Det blir som att springa ett lopp i medvind.
 2. Behärska demon - Att lära sig pitcha, sälja, förklara och demonstrera är den mest värdefulla egenskap för en entreprenör
 3. Följ din passion - Jobba med något som du älskar. Allt du tar dig an att göra kommer att stötta på patrull förr eller senare, det blir enklare att komma över hindren om du är passionerad.
 4. Fokus, fokus, fokus - Att hitta ett fokus är alltid bättre, även om du väljer fel fokus. Prioritera och fokusera på att få ett fåtal saker riktigt bra.
 5. Lär känna dina egenskaper – Bygg upp en struktur kring dina styrkor och komplettera med personer som balanserar och kompletterar dig.
 6. Väx inte för snabbt – Den rådande marknaden kan svänga om snabbt. Det är bättre och säkrare att växa långsamt än att växa för snabbt och trilla dit
 7. Överlev tills marknaden är redo - Om marknaden inte är redo för din idé eller tjänst, dumpa dina kostnader i högsta möjliga mån och se till att överleva till marknaden når rät mognadsgrad.
 8. Testa, testa, testa - Hitta en sätt att testa ditt kärnerbjudande mot marknaden och hantera dina resurser för att ta in och sprida den kunskapen.
 9. Håll dig fast - När du vet att du har en bra idé, håll fast vid den trots vad kritikerna än må säga.
 10. Hitta rätt partners - Om du har en världsomvälvande idé som kräver mycket kapital så jobba hårt för att hitta just de partners du behöver för att uppnå dina mål.
 11. Nyttja dina användares passion – Bygg digitala verktyg som tillåter dina passionerade användare att rekrytera nya kunder åt dig.
 12. All sanning går genom tre stadier - Först blir det hånat. Sedan möter det hårt motstånd. Till sist blir det accepterat och vedertaget.
Se på Bills föreläsning nedan, titta på hans slides  eller följ honom på Twitter.


Video streaming by Ustream

 Scroll to top