Föreläsningar

Med jämna mellanrum så är jag ute och håller föreläsningar om alla de saker som påverkar den digitala utvecklingen. Det kan handla om hur hjärnan sätter hinder för utvecklingen eller om hur organisationer bör utveckla sig själva för att kunna klara av denna nya värld. Här kommer kommer jag att publicera allt sådant materialet, det går dessutom att hitta mina presentationer på Slideshare.

Rebellen & affären – att föra in digital konkurrenskraft

Som ni kanske vet så gick Webbdagarna av staplen förra veckan och efter två långa år av tjat och gnäll på arrangörerna fick jag äntligen äntra stora scen (tack Creuna!).

Kort sammanfattat handlade det om förändring och att det går inte att sitta still i båten om man vill fram. Har man en idé och kräver förändring så gäller det att ta till alla medel som nöden kräver av en. Så enkelt är det.

Ta en titt på de fina slidsen som kollegorna på Creuna har producerat så kommer jag gå in på detaljer inom kort.

Hej!

Webbdagarna 2013

Nu var det gått en månad sen jag gjorde ett inlägg, har vart fullt med förberedelser inför webbdagarna som går av staplen idag. Tillsammans med Herr Green ska jag gripa an ämnet “Rebellen & Affären” som handlar om hur vi för in digital konkurrenskraft i företag. Som vanligt så kommer presentationen laddas upp här inom kort men fram tills dess, inte missa imorgon kl 11.20. Live stream nedan.

Hej!

Höger, vänster eller ovanpå – forumlärnamn

Jag har tidigare skrivit om vad man bör tänka på när man fyller i ett webbformulär. Kan dock inte nog understryka hur pass viktigt det är att inte glömma detta. Dagligen stöter jag på standardformulär, slarvigt ihopsatta som får mig att rysa. Tänk om de bara visste hur mycket de förlorar på det.

Att jobba med webbformulär är bra mycket svårare än det ser ut. Tålamodet hos användare är generellt mindre och minsta snesteg kan straffa sig löjligt mycket. Således blir detaljer extra viktiga. En detalj, som tål att repeteras, och som många missar att fokusera på är placeringen av namn/etiketter vid formulärfälten.

Hur ska man tänka?

Förenklat kan man säga, enkla formulär – namnet ovanpå. Komplicerade formulär – namnet vänsterställt. Sammanställningen nedan av Matteo Penzos inlägg “Label placement in Forms” berättar allt du behöver veta och mer där till. Kan även starkt rekommendera att läsa hans inlägg.

Webform-alignment

Information wants to be free. Information also wants to be expensive.Information wants to be free because it has become so cheap to distribute, copy, and recombine - too cheap to meter. It wants to be expensive because it can be immeasurably valuable to the recipient. That tension will not go away.

It leads to endless wrenching debate about price, copyright, ‘intellectual property‘, the moral rightness of casual distribution, because each round of new devices makes the tension worse, not better.

— Stewart Brand (1985)

Digitala trender 2013

Häromdagen blev jag inbjuden för att prata om de digitala trender som håller på att växa fram. Krasst kan man säga att jag tror att vi kommer att få se ännu mer av allting, mer skärmar som gör oss ännu mer mobila. Med det kommer oundvikligen nya platsbaserade tjänster och de sociala nätverken kommer att bli mer nischade.

Allt runtomkring oss kommer att bli snyggare, sensorer kommer bli mobila och ansiktsigenkänning kommer att poppa ut från den digitala kameran och in i appar och webb. Business intelligence kommer (förhoppningsvis) att bli hetare, samtidigt som varumärken kommer att behöva bli mer autentiska på webben. Även förtroende kommer att spela en större roll.

Ta en titt nedan och ha en skön kväll!

Digital trust – vad är det?

Hola!

Jag känner skuld i mitt samvete för att jag inte är mer aktiv här. Som kompensation så tänkte jag dela med mig av lite snygga slides som jag satt ihop när jag talade om ämnet “Digital Trust” på Besedos 10 års fest (Tack Besedo!). Kommer även att skriva ner lite tankar kring ämnet snart. Tills dess, enjoy!

1 2 3  Scroll to top