Fulreklam av Sportamore.se?

Kort inlägg för det här gör mig riktigt förvirrad. Satt som jag ofta gör och lyssnade på Rammstein via Grooveshark (har ni inte testat den tjänsten så gört!) när jag plötsligt fick syn på en annons av Sportamore. Vanligtvis är jag inte den som hjälper till att öka på CTR:en men detta var nästan för bra för att vara sant. Löparskorna som jag tänkt att köpa fast 244 SEK billigare, najs.

annons sportamore

956 pix!

Glupskt så trycker jag på annonsen med kreditkortet i högst hugg för att mötas av en smocka.

Sportamore.se

BAM!

Jahapp, det där var väl inte riktigt det priset som stod i annonsen. Men men misstag sker så jag tittar genom de andra skorna som finns i annonsen och ser samma fulspel på alla skor.

annons sportamore

sportamore.se

Det finns inga förklarande texter om varför det existerar en prisskillnad eller hur man erhåller det förmånliga priset. Behöver man vara medlem, finns det en rabattkod någonstans som är gömd eller är det så att de bara “råkat” göra ett litet misstag. För om jag inte helt misstar mig så bryter väl ändå just det där mot marknadsföringslagen om vilseledande reklam, men värst av allt, jag kommer aldrig kunna lita på en annons från sportamore.se igen.

Snälla, jag behöver en förklaring.

Uppdatering (1 av 2)

Och där föll polletten ner, tur att jag inte har så många läsare ;-) Går man till deras startsida så hittar man följande kampanj:

kampanj

Med den 20% rabattkoden så erhåller man plötsligt priset på de banners som ligger ute, kul! Dock är det riktigt klumpigt att de inte har tydliggjort det på landningssidan, följande borde göras:

  1. Tydliggöra rabattkoden på landningssidan / produktsidan
  2. Generellt sänka priset på de skor som visades upp i annonsen
  3. Tydliggöra i annonsen vad som gäller

Jag föreställer mig att konverteringen via just den annonsen måste vara riktigt usel på grund av den besvikelse som besökare upplever när man inte ser det förväntade priset. Att applicera 20% rabatt på alla produkter kan verka drastiskt, men reor som ovan, speciellt när man gör reklam för den som de gjort, bör inte bara vara de förunnade som råkar hitta rabattkoden. Den bör göras lättillgänglig för alla, annars skapar den, som i detta falla, bara negativa reaktioner.

Uppdatering (2 av 2)

Så… strax efter detta inlägg så blev jag upptwittrad av både Sportamore  men även medgrundaren Joakim Friedman (som nog höll i båga kanalena). Trevligt! Det är få företag som är så engagerade och att båda hörde av sig var ju fantastiskt, fler företag borde verkligen ta efter…

@ det verkar vara något system som inte uppdaterat indexeringen av ny priset. Det priset du ser var aktuellt på kvällen...
@sportamore
Sportamore
@ nej, precis. Borde dock ge samma pris med morsdag-kampanjen.
@sportamore
Sportamore
@ forts.. Givetvis olyckligt och det billigare priser gäller om du vill köpa. Maila oss så hjälper vi dig
@Joakim
Joakim F

Så kontentan? Jepp det verkar vara ett misstag och sådana händer. Jag kommer också definitivt att göra mina framtida skoinköp via Sportamore.se, vare sig rabatt ges eller ej.

Kutos till Sportamore!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...