Gabe Zichermann om gamification och dess påverkan

Gabe Zicherman, mannen bakom Gamification Summit och lite andra saker, talar i detta TED-event om gamifications inverkan på barn. Längst vägen berör han områden som Flynneffekten, hur variabler som utnyttjas av spelvärlden börjar beträda andra områden samt hur barns läshuven kan slipas om man sätter lite guldkant på tillvaron. En intressant presentation även om jag hade önskat mer djupgående insikter och kopplingar men det kanske inte hinns med på 16 minuter.

Kan samtidigt passa på att lägga in några av Gabes slides som  jag hittade. Läser man mellan raderna så finns det en hel del att hämta. I slutändan handlar det om att identifiera målgruppen, förstå vad som engagerar de och försöka leda de till att hamna i ett “flow”. Detta gör man genom att ge målgruppen nya utmaningar och morötter att sträva efter samt genom att väcka ett engagemang innan man ber om ett åtagande. Bläddra genom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 • http://twitter.com/JesperBylund JesperBylund

  Tjena Adam!

  Zichermann är en frontfigur för Gamification i USA men tyvärr har han inte så bra koll. Det mesta han pratar om är Externa Motivatorer och de fungerar väldigt dåligt både i spel och produkter. 

  Som kontrapunkt, och betydligt bättre info enligt migsjälv, kan jag rekommendera Sebastian Deterding. En spelforskare (ludolog) från tyskland som jobbar med Gamification: http://codingconduct.cc/

  Ha det bäst!

 • Adam Hassan

  Ah grymt, tackar! Satt och skummade genom Zichermans insikter i helgen och jag är benägen att hålla med dig till fullo. Ska genast kolla genom Sebbes webbplats, gillar alltid när det finns ett akademiskt perspektiv som genomsyrar..

  Ha en grym kväll!