Hur multitasking “vattnar ur” hjärnan

Jag har alltid tagit stolhet i att vara grym på multitaska. Om nån frågat mig efter mina skillz så har antalet bollar i luften rankat högt. Men nu när jag satt och slösurfade så stötte jag på en infographic som delvis bygger på forskning av neuroforskaren Dr Marcel. Denne har kommit fram till att multitasking i princip vattnar ur hjärnan. När en person försöker sig på flertalet saker samtidigt så delas koncentrationen ut på samtliga tasks. Absolut bäst är det att fokuser på en sak i taget, det ska förbättra den kreativa förmågan samt problemtänkandet.

Good to know.

multitasking-effect-on-brain

PS. Detta går givetvis även att applicera digitalt och hemligheten heter simplicity. Men mer om detta vid ett annat tillfälle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...