Effektivare webbdesign med inspiration av infographics

Infographics är något som jag tycker riktigt mycket om. De är inte bara snygga, men har dessutom charmen att förenkla något som annars kan var väldigt svårförklarat. Allteftersom informationsflödena ökar och även vårt behov av att förstå komplexiteten i mycket av det vi möter, så har infographics blivit en riktigt värdefull tillgång.

Det är med andra ord inte så så konstig att infographics bara ökat de senaste åren. Det vi ser är ett unikt sett att förmedla information och göra det tillgängligt vilket väcker frågan, är det inte samma sak vi försöker göra med våra webbplatser? Är det inte ofta själva huvudsyftet med många av de webbar vi bygger, förmedla information på ett lättsmält sätt?

Varför inte då försöka applicera infographicstänket på webben? Genom att kombinera pedagogik med visuella hjälpmedel och nya kreativa tankebanor kring hur information kan förmedlas finns möjligheten att inte bara underlätta för användarna att ta till sig information men även förankra våra budskap på ett djupare plan. Lättförstådd information är lättare att minnas. För visst är det mycket trevligare att mötas av visuell elegans framför textuel nonchalans?

Här kommer ett gäng webbplatser som insett fördelarna med att förmedla information mer visuell och jag hoppas starkt på att detta bara är början på en ny era i webbdesign.

Amazeelabs.com

amazeelabs.com

Pointlesscorp.com

pointlesscorp.com

Imagemechanics.com.au

imagemechanics.com.au

Cornerd.com

cornerd.com

Carbonmade.com

carbonmade.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...