Övrigt

Allt som inte riktigt har med något av de andra kategorierna att göra kommer att hamnar här. Detta kommer således att funka som en sorts slasktratt för mina tankar.

Snälla snälla Amelia & Bonnier…

Vanligtvis försöker jag undvika att vara en alltför stor hater men ibland så är det svårt. Ta fallet Amelia som i måndags lanserade sin nya satsning.  Den surfupplevelsen är verkligen inte bra och det är riktigt synd att de lanserar en så pass ofärdig webbplats. Vad är det som är knasigt undrar ni? Här kommer det:

Det fundamentala misstaget Amelia gör är att förväxla målgrupp med intäktskälla. Istället för att fokusera på den riktiga målgruppen, det vill säga läsarna, så dansar man efter annonsörernas pipa. Resultat? Enorma annonser.

amelia facebook

Hade det inte vart bättre om ni besökt 50 läsare istället och undersökt deras beteenden?

Som om inte enorma annonser är nog så skjuter de sig dessutom själva i foten genom att inte ha någon koll på hygienfaktorer inom SEO (ni kanske kan börja följa min blogg?). Jag är inte någon SEO-guru, men tror att Nikke Lindqvist skulle hålla med mig om att rubrikstaggarna inte ser helt korrekta ut. Att inte ha någon meta-description brukar också vara en dålig idé för att inte tala om alla härliga javascript som sidan inleds med.

Amelia SEO

Hoppla, här slant nog någon.

Men låt oss gå vidare. Ett plus med webbplatsen är att den är responsiv. Faktiskt en av få svenska nyhetssajter som börjat med detta, vilket är kul att se. Det trista är dock att kodaren inte riktigt lyckats få till funktionen då den buggar ur när storleken på webbläsaren ändras.

Responsive fel

Här gick det åt skogen.

Efter att ha spenderat två minuter på den nya webbplatsen så känner jag en utmattning. Det sista jag möts av innan jag släcker ner är en fantastiskt designuppfinning jag aldrig sett förut, en sida, i en sida som är i en sida. Härligt med begränsningar.

Amelia - sida i sida

Tårta på tårta på ytterligare en tårta

Jag vet inte vad man ska säga om den nya webbplatsen. Den gör mig ledsen, mina ögon våta och mitt hjärta tungt. Lägger man ner tid och pengar på en ny webbplats så kan det var bra att testa den ordentligt innan release och dessutom ha en checklista med fundamentala saker som bör uppfyllas.

Den nya webbplatsen vittnar om en rätt nonchalant inställning som Amelia verkar ha till webben. Trist.

Lev väl
Er Adam

Haxad!

Upptäckte precis att min webbplats blivit utsatt för lite oönskade jQurey-script vilket var riktigt trist. Har ni försökt att surfa hit de senaste dagarna har ni säkert blivit redirectade till en skum sajt och för det ber jag om ursäkt. Ska vidta åtgärder för att det förhoppningsvis ej skall hända igen.

//Adam

Tankar från SIME – dag 1

Högt och lågt katter, högt och lågt. Det vore dumt att bita den hand som föder (i detta fall SIME som står för biljetten) men jag kan inte tränga undan vissa känslor av besvikelse. Det kan vara mina höga förväntningar men jag tror snarare att det är företagens/SIMES val av representanter/föreläsare.

Jag går på events för att bli inspirerad och star struck. Mina föreställningar om hur den digitala världen verkar skall utmanas och jag vill bli irriterad för att någon har helt andra åsikter än jag själv. Med andra ord, jag vill känna.

Tyvärr så väljer många företag att slänga upp höga titlar på scen (kanske lockar sånt publik?) men tyvärr levererar de höga titlarna inte bra nog. Att tala på scen handlar lite mycket om att underhålla som att förmedla kunskap/insikt. Missar man kunskapen blir det en stand up och missar man underhållningen blir det en matematiklektion á la högstadiet. Jag upplever lite väl många matematiklektioner och entreprenörer som gjorde sin exit för lite väl länge sen.

Men nu ska jag inte bara negativ, finns även stora plus med detta event:

- Sjukt bra mix av människor
- Genomtänkt uppsättning nätverka/lyssna/äta
- Vissa föreläsare är top notch
- God mat

Håller tummarna för dag 2.

McPixel – bättre blir det inte

Ibland så stöter man på de där tillfällena där man plötsligt blir ett med allt och livets gåta får ett svar. McPixel bjuder definitivt inte på en sådan stund men funkar riktigt bra som underhållning mellan dina själsliga resor.

Kort sammanfattat så skall man se till att en dynamitgubbe inte sprängs och du har 20 sekunder på dig per bana. McPixel bjuder på ett underbart tidsfördriv och pixelgrafik när den är som bäst.

Ladda ladda! (finns även till Android och iPhone)

1 2  Scroll to top