Skippa eyetrackingen – kolla musen istället!

Äntligen bekräftas det många av oss länge har misstänkt, musens rörelser följer ögonens, på skärmen. En nyligen publicerad studie av Jeff Huang (Information School University of Washington),  Ryen W. White och Susan Dumais (Microsoft Research) visar på en stor korrelation mellan ögats och musens rörelser.  I studien (som du kan ladda ner här “No Clicks, No Problem: Using Cursor Movements to Understand and Improve Search) undersöktes musens beteende på sökmotorers resultatsidor (SERP) gällande klick, generella rörelser och “hovering” på sidans olika delar som sedan samkördes med ögats fokuspunkter, vilket lade grunden för resultatet. Det man kunde fastställa var just som ovan nämnt, en stor korrelation, muspekaren följde ögats fokuspunkter.

cursor-track-blog

Vad betyder detta?
Att använda sig att eyetracking teknologi för att optimera webbplatser och applikationer är ju självklart det ultimata. Räcker dock inte plånboken till finns det en mängd olika tjänster som till exempel Clicktale och Crazy Egg som fångar musens rörelser, in real time.

PS. Efter denna artikel har jag kommit fram till att CrazyEgg är pengar i sjön, ge de heller till mig istället. Seriöst. Se mitt inlägg om CrazyEgg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...