Snabbast vägen genom ett formflöde

Förra veckan skrev jag lite om svarsformulär och hur man bör lägga fältnamnen beroende på vad man vill uppnå. Efter att ha grottat ner mig mer i informationen (från samma inspiratör) hittade jag utmärkta case på hur ansträngande ett icke testat och optimerat flöde kan vara  för användaren.

long_path

Hoppigt, jobbigt & oanvändbart

Som ni ser i bilden ovan, förtydligat av pilarna, får ögat arbeta väldigt mycket för att ta till sig informationen. Det är omöjligt att ta in helheten och tiden som krävs för att ta sig genom flödet blir väldigt lång.

direct_path

Genom att välja en konsekvent “alignering”, i detta fall högerställda titlar med vänsterställd information, så kan besökaren snabbt skanna av informationen. Det blir enklare att skapa sig en helhetsbild och ta beslut om att gå vidare genom att trycka på knappen. Genom att sänka “time-to-action” sänker du även antalet avhopp i ett flöde.

heat_map

Avslutar med att visa en heat map på ögats fokuspunkter i ett bra byggt formulär. Gör det enkelt för besökaren att ta till sig information och belöningen kommer att komma i form av fler konverteringar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...