Tankar från SIME – dag 1

Högt och lågt katter, högt och lågt. Det vore dumt att bita den hand som föder (i detta fall SIME som står för biljetten) men jag kan inte tränga undan vissa känslor av besvikelse. Det kan vara mina höga förväntningar men jag tror snarare att det är företagens/SIMES val av representanter/föreläsare.

Jag går på events för att bli inspirerad och star struck. Mina föreställningar om hur den digitala världen verkar skall utmanas och jag vill bli irriterad för att någon har helt andra åsikter än jag själv. Med andra ord, jag vill känna.

Tyvärr så väljer många företag att slänga upp höga titlar på scen (kanske lockar sånt publik?) men tyvärr levererar de höga titlarna inte bra nog. Att tala på scen handlar lite mycket om att underhålla som att förmedla kunskap/insikt. Missar man kunskapen blir det en stand up och missar man underhållningen blir det en matematiklektion á la högstadiet. Jag upplever lite väl många matematiklektioner och entreprenörer som gjorde sin exit för lite väl länge sen.

Men nu ska jag inte bara negativ, finns även stora plus med detta event:

- Sjukt bra mix av människor
- Genomtänkt uppsättning nätverka/lyssna/äta
- Vissa föreläsare är top notch
- God mat

Håller tummarna för dag 2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...