Tre grymma tjänster för fonter/typsnitt

Ibland så hittar man bra tjänster som man helt enkelt vill dela med sig av. Här kommer tre stycken som jag stött på och ofta använder när jag jobbar med olika webbplatser. Testa, njut och bokmärk!

DaFont

Har du svårt att hitta snygga och kostnadsfria fonter? Då är detta webbplatsen för dig. På DaFont hittar du hundratals (kanske till och med tusentals) kostnadsfria fonter, kategoriserade och uppdelade på datum och alfabetisk ordning.

dafont

WhatTheFont

Ibland så hittar man en font på nätet eller någon tidning och tänker, jisses vilken snygg, undra vilken det är. Med WhatTheFont är det enkelt att ta reda på det. Använd deras app eller webbplats för att göra ett uppslag mot deras gigantiska typsnittsdatabas och få reda på vilken font  som används.

whatthefont

TypeTester

Denna tjänst är gryyyym för designers när man utvecklar webbplatser. På Typetester så jämför man enkelt olika fonter (med tillhörande variabler) mot varandra för att få en känsla för.. ja fonten. Jag fick en tår i ögat när jag upptäckte tjänsten och som grädde på moset så får du självklart ut en CSS från dina experiment.

typetester

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...