WPO: Din CSS drar laddningstid – så minimerar du den

Har tidigare skrivit inlägg om hur laddningstid inte bara påverkar träffbilden på sökmotorer men även hur den påverkar användarnas interaktion med webbplatsen. Ju mer du kan sänka laddningstiden desto bättre resultat får du, oavsett vilka dina digitala mål är.

Ett av de enklaste knepen man kan använda sig av för att sänka laddningstiden är att komprimera CSSerna på webbplatsen. Genom att komprimera de så kan du spara in många bytes vilket leder till  minskad fördröjning i nätverken, onödig information slipper parsas och exekveras vilket resulterar i mindre laddningstid.

För att komprimera dina CSS:er så kan du antingen använda dig av plugins till WordPress eller av gratistjänster som YUI Compressor och cssmin.js.

Jag testade själv att att slumpvis välja ut två webbplatser, Trygg-Hansa & Nordea, och crunchade deras CSS:er i cssmin.js. Resultatet blev en cirka 20% sänkning av vikten på filerna.

nordea css minify

Nordea kan sänka antalet byte med 21% i en av sina CSS:er

Trygg Hansa CSS Minify

Trygg-Hansa kan också komprimera sina CSS:er med cirka 20%

Snabb matte: 6000 byte sparas * 1 000 000 besökare per vecka = cirka 5,58 GB

Att spara in 5,58 GB i bandbredd kanske inte märks av så mycket utdraget på en vecka, men vid en redan tung belastning och ett tillfälligt stort tryck på webbplatsen (tänk biljettsläpp på Ticnet) så kan de där GB göra en viss skillnad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...